На тридесет и първи ден от месец май, в лето Господне 2021, в който светата православна църква чества паметта на Свети апостол Ерм и Свети мъченик Ермий, се извърши водоусвещение на храм параклис Св. Архангел Михаил от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, Негово Високоблагоговейнство ставрофорен иконом Георги Кумбаров – секретар на Неврокопска света митрополия, енорийския свещеник Ивайло Минчославов Славилов и дякон Павел Василев Павлов!

Въздигна се благолепен Божий дом, посветен на Св. Архангел Михаил за всички миряни в град Гоце Делчев и гостите на комплекс Барото духовни нужди и потребности!
Подготовката за изграждането на новия храм стана с благословението на Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, с помощта на епархийския съвет и финансирането на Михаил и Дафина Зортеви, семейство, приятели и други благочестиви православни християни!

Честита да е и придобивката на града ни Неврокоп, на всички миряни и проповедници на христовата вяра, защото се изгради и освети още едно място, което е за слава Божия и за спасението на човеците!
Създаде се още един дом, в който да се възнасят молитви за вечни времена, да се избавя и прогонва всяка болест, да укрепваме във вярата и добродетелността и да насочваме мислите си към вечните ценности, които извират от Божието слово!